• 1403/11/02 - 00:23
  • - تعداد بازدید: 89
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در نشست وبیناری آموزشی مدیریت بحران رسانه‌ای مطرح شد؛

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت: ارتباطات نقش کلیدی در کاهش آسیب‌های ناشی از بحران‌ دارد

 
دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: ارتباطات و رسانه یکی از مهمترین ارکان مدیریت بحران است و نقش کلیدی در کاهش آسیب‌ها و خسارات ناشی از بحران‌ دارد.
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی‌ وزارت جهاد کشاورزی، نخستین دوره آموزشی مدیریت بحران رسانه‌ای با حضور محمد گلزاری دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت در مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به صورت برخط و با حضور بیش از ٢۵٠ مدیر و کارشناس روابط عمومی ستادی و استانی از سراسر کشور برگزار شد. 
 
محمد گلزاری در ابتدای این نشست با اشاره به تعاریف بحران و مدیریت بحران اظهار داشت: تعابیر ریسک و بحران با هم تفاوت دارد، ریسک کنشی اما بحران واکنشی است. ریسک کمپین پذیر است و می‌توان اقدام رسانه‌ای انجام داد، اما شناخت بحران و راهبرد عبور از آن نیازمند ابزارهای مهمی مانند رسانه و ارتباطات شفاف با جامعه بحران زده است.
 
وی افزود: در ریسک به دلیل پیش‌بینی آینده از نظر کارشناسان می‌توان بهره برد، از همین منظر ریسک غیرمنتظره نیست، اما بحران غیرقابل پیش‌بینی است و نیازمند استراتژیست‌های رسانه‌ای و مدیران حل مسأله و عبور از بحران است. 
 
دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت بحران را  به ۶ نوع طبیعی، انسانی، اقتصادی، سیاسی، بهداشتی و اجتماعی دسته‌بندی کرد و گفت: بحران‌ها غیرمنتظره هستند و معمولا علت وقوع آن و ابزارهای حل آن هم نامشخص است. 
 
وی قبول مسوولیت، توضیح و اعلام اقدامات اصلاحی را برای عبور از بحران ضروری دانست و گفت: بحران دارای ویژگی‌های منفی است و روش‌های معمول حل مسأله در آن پاسخگو نیست. 
 
گلزاری تاکید کرد: ارتباطات بحران یکی از مهمترین ارکان مدیریت بحران است که نقش کلیدی در کاهش آسیب‌ها و خسارات ناشی از بحران‌ دارد که شامل ارائه اطلاعات دقیق، شفاف و به موقع به عموم مردم است تا از انتشار شایعات و بی‌اعتمادی جلوگیری شود و افراد را به درستی راهنمایی ‌کند تا از بحران عبور کنند. 
 
وی ادامه داد: برای عبور از بحران استفاده از رسانه‌ها، شبکه اجتماعی و سایر ابزارهای ارتباطی برای اطلاع‌رسانی سریع و موثر ضروری است، با این حال انتخاب نوع و استراتژی صحیح ارتباطات در هر بحران بستگی به ویژگی‌ها و ماهیت آن بحران دارد. 
 
در این نشست تخصصی که حدود ٢ ساعت به طول انجامید، پانزده تن از مدیران و کارشناسان روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی درباره نوع بحران و راه‌های عبور از آن و استفاده از روابط عمومی، ارتباطات و رسانه برای مهار بحران سوالاتی را مطرح کردند و دبیر شورای اطلاع‌رسانی با ذکر مثال‌ها و مدل‌های تجربی راه‌های برون‌رفت از بحران را تشریح کرد.
  • گروه خبری : اخبار اسلایدی
  • کد خبر : 191899
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید